Tomatentaart

Om tomatentaarten te maken, sta je wel iets langer in de keuken dan bij de recepten in de vorige blog, maar het is het zeker waard! Serveer dit bijvoorbeeld als aperitief hapje of klein voorgerecht als er mensen op bezoek komen. Ze zullen zeker rap opnieuw willen komen 😉

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de taartbodem:
  • 125 g margarine
  • 3 dl volkorenbloem + extra om uit te rollen
  • Zout
Voor de vulling:
  • 1 kg gemengde tomaten
  • 1 bosje bieslook
  • 1 bosje basilicum
  • ½ citroen
  • 200 g verse geitenkaas
  • 200 g philadelpha natuur light
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout
Schermafbeelding 2022-08-18 om 12.53.00

Bereiding

  • Kneed de margarine samen met de bloem in een keukenrobot tot een kruimelige massa. Voeg 3 el ijswater toe en kneed verder tot een homogeen deeg. Verpak het in vershoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het deeg in 2 delen als je met 2 bakvormen werkt. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed er de bakvormen mee. Prik de deegbodem meermaals in met een vork, leg er een vel bakpapier op en strooi er bakparels over. Bak de deegbodem in 10 minuten goudbruin en laat ze in de vorm afkoelen.
  • Spoel de bieslook, schud droog en snipper fijn. Klop de kazen met de geraspte citroenschil en de olijfolie tot een gladde crème en roer er de bieslook door. Kruid met peper en zout.
  • Verdeel de kaascreme over de bodems. Spoel de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd de steelaanzet weg. Snijd de tomaten in dunne schijfjes en beleg er de taartbodems mee. Spoel het basilicum, pluk de blaadjes en werk er de tomatentaart mee af.