Kabeljauwschotel met sperziebonen

Magere vis en veel groenten, dat kan niet anders dan gezond zijn. Dit recept is een echte binnenkopper, het is lekker en helemaal niet zoveel werk om te maken. Verras je gezin met de geslaagde combinatie tussen bonen, courgette en tomaten. 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600 g kabeljouwfilet
  • 300 g prinsessenbonen
  • 250 g kerstomaten
  • 2 grote courgettes
  • Bladpeterselie
  • Olijfolie
  • Peper en zout
Schermafbeelding 2022-08-18 om 12.49.34

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220°C. 
  • Spoel de courgettes, snijd ze in plakjes en leg ze in een ovenschaal. Voeg een scheutje olijfolie toe en bestrooi met peper en zout. Zet 5 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Maak de boontjes schoon, blancheer ze enkele minuten in lichtgezouten water. Laat ze schrikken onder ijskoud water.
  • Snijd de kabeljauwfilet in stukken en doe ze samen met de boontjes, courgetten en tomaten in een ovenschaal. Kruid met peper en zout en zet 10 minuten in de oven.
  • Bestrooi met peterselie en serveer.