Pimp up de peulvrucht

Peulvruchten zijn heel gezond: ze bevatten een relatief hoog gehalte aan proteïnen, wat ze een goede vleesvervanger maakt voor de flexi’s of veggi’s onder ons. Daarnaast bevatten ze ook een hoog aantal vezels, wat maakt dat ze voor een goede stoelgang zorgen en heel gunstig zijn voor onze darmbacteriën! In deze blog zien jullie hoe je peulvruchten kan ‘pimpen’ zodat ze net iets anders smaken. 

Recept 1: cashew-linzenpuree

Deze linzenpuree kan je als vegetarische spread gebruiken op een boterham, crackers, een wrap of een bagel en is heel rap gemaakt! 

Ingrediënten (4 pers.)
  • 100 g linzen
  • 100 g geroosterde cashewnoten
  • 6 zongedroogde tomaatjes (zo weinig mogelijk olie)
  • 3 middelgrote paprika’s
  • 1 teentje knoflook
  • Snuf cayennepeper
  • Peper en zout
Schermafbeelding 2022-08-18 om 12.44.16
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180 graden, snijd de paprika in kleine reepjes en laat ze een halfuur op 180 g roosteren?
  • Spoel de linzen goed af. Meng ze daarna met de cashewnoten, zongedroogde tomaten, paprika’s, knoflook en cayennepeper in een blender. Breng op smaak met peper en zout.

Recept 2: Glutenvrije chocolademuffins van zwarte bonen

De naam klinkt misschien niet direct heel aanlokkelijk, maar deze muffins zijn een echte aanrader! Ze zijn niet te zoet en ze zitten vol vezels en proteïnen. Geef ze dus zeker een kans!

Ingrediënten (12 muffins):
Schermafbeelding 2022-08-18 om 12.45.52
  • 400 g zwarte bonen
  • 2,5 el lijnzaad
  • 3 el kokosolie
  • 40 g cacao
  • 0,25 tl zout
  • 1 tl vanille-extract
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 60 g kokosbloesemsuiker
  • 3 el kokosmelk
  • Topping: pecannootjes, in fijne stukjes gesneden.
Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Maal het lijnzaad met 6 el water in de keukenmachine fijn, zet even apart.
  • Was de bonen
  • Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en meng tot het een glad geheel is.
  • Schep het beslag in muffinvormpjes.
  • Besprenkel het beslag met de gesneden pecannootjes
  • Bak de muffins 20-30 minuten in de oven.
Geplaatst in: Blog