IMG_3942

Afvallen op basis van gezonde voeding verloopt bij mij in drie types consultaties:

Eerste consultatie (60 min)

Tijdens dit eerste gesprek worden er eerst verschillende zaken overlopen: je verwachtingen, medische klachten, doorverwijzing, allergieën, ... Daarna wordt er een beeld van je voedingsgewoonten en voedingstoestand gemaakt.

J gewicht en de lengte worden (eventueel) gemeten (tenzij dit niet gewenst is) alsook je volledige lichaamssamenstelling waaronder vet- en spiermassa. Dit zal gebeuren door middel van een BIA/BIVA-toestel (meer info vind je hier).

Aan de hand van al deze gegevens wordt er een gepersonaliseerd voedingsschema gemaakt dat ik tijdens het tweede gesprek zal overlopen (meestal de week erna).

Op het einde van het gesprek zullen er enkele werkpunten meegegeven worden dewelke het tweede consult besproken zullen worden.

Tweede consultatie (30 min)

Tegen het tweede gesprek heb ik een volledig gepersonaliseerd voedingsschema voor je klaarliggen. Dit overlopen we dan samen. Extra informatie en aandachtspunten worden meegegeven.

Tijdens dit gesprek worden ook de werkpunten van vorige afspraak overlopen en worden de positieve en knelpunten besproken.

Vervolgconsulten (20-25 min)

Opnieuw worden de plus-en knelpunten besproken en op ingegaan.

Deze gesprekken zijn bedoeld om verdere tips en informatie mee te geven alsook om je bijkomende vragen te beantwoorden. Er zal verder gecoacht worden om je vooropgestelde doelen te behalen.

Tijdens de opvolggesprekken word je telkens weer gewogen (tenzij niet gewenst, dan vind ik dit geen enkel probleem). Een volledige lichaamssamenstelling wordt niet elke opvolging gedaan maar kan wel. Het aantal metingen beslissen we samen.

Vervolgconsulten zijn van belang om resultaat te behalen én te behouden.