400dpiLogo
IMG_9058_jpg 6

Mijn verhaal

Mijn naam is Kimberly Van Diest. In 2011 behaalde ik mijn bachelor 'voedings- en dieetkunde'  aan de Katholieke Hogeschool van Leuven. Hierna ben ik meteen gestart als diëtiste in het Sint-Maria Ziekenhuis van Halle. Hier stond ik in voor de oncologische patiënten.

In 2013 ben ik terug beginnen studeren: postgraduaat 'voeding en oncologie'. Dit behaalde ik met grote onderscheiding.

Na zeven jaar ziekenhuis, besloot ik om er enkele uren minder te werken en vol enthousiasme mijn eigen zelfstandige praktijk op te starten.

Nog eens anderhalf jaar later, besloot ik om in januari 2020 van mijn bijberoep mijn hoofdberoep te maken om zo nog meer mensen te kunnen helpen en begeleiden richting een gezonder en blijer lichaam.

Mijn doel/visie en missie

Mijn doel is om jou opnieuw gezond en blij te maken rondom jouw lichaam. Dit door samen met jou op stap te gaan. Op stap richting een gezonde en evenwichtige levensstijl dewelke jij zelfstandig kan aanhouden. Op stap richting een gezonde relatie tussen jouw lichaam en jouw voeding. Dit doen we gepersonaliseerd en individueel. Er is geen “fix” dat voor iedereen past. Iedereen is anders en moet dus ook aangepast begeleid worden vind ik. Er is geen enkele aanpak dat voor 100% van de mensen werkt. Daarom ga ik met jou op zoek naar wat werkbaar is voor jou, nu, in jouw leven.

  • Dit kan betekenen dat we samen stap voor stap aan het veranderen van gewoontes werken
  • Of misschien werkt het voor jou wel om jouw voeding juist wel volledig om te gooien en je klaar bent om patronen volledig te doorbreken
  • Het kan ook zijn dat we de focus in het begin minder op voeding moeten leggen maar eerder op gedachten en gedrag
  • Misschien zetten we wel maaltijdvervangers van Equilibre3 in
  • Of werken we met het continue suikeranalyse traject
  • Soms heb je nood aan een persoonlijk schema, soms ook helemaal niet.
  • Er zijn mensen dat gewogen en gemeten willen worden, anderen niet.
  • Misschien kom jij voor medische redenen en is het "behandelplan" volledig gefocust hierop
  • ...

Hetgeen voor jou werkt om jouw doelen te behalen, kan erg verschillend zijn en afhankelijk zijn van zoveel factoren. Ik geloof er niet in dat één werkwijze, één manier van eten, kan werken voor iedereen op elk moment van hun leven.

We zoeken samen naar een manier dat bij jou past. Zodat jij je elk moment goed voelt en duurzame resultaten kan bereiken. Ook op lange termijn.

Ik werk compassievol en weet hoe moeilijk het worstelen met je eetpatroon kan zijn. Ik oordeel nooit en heb alle begrip voor elke situatie. Ik ben niet de diëtiste dat met het vingertje zal zwaaien maar wel diegene jou zal motiveren om andere dingen te gaan doen.

Ik moet hieraan toevoegen dat het behoud en opbouwen van een gezonde relatie met voeding, voor mij een topprioriteit is. Ik werk niet met restricties. Alles kan en mag, in balans met jouw lichaam, leven, pathologieën enz!

Ik school me geregeld bij om de nieuwste inzichten te kunnen toepassen op jou als cliënt. Geen achterhaalde zaken van vroeger noch niet werkende hypes hier bij mij!

Ik ben een erkend diëtiste met RIZIV-nummer: 5-64654-80-601

Volg mij voor meer info/weetjes/inspiratie op volgende sociale media:

Facebook
Instagram

BTW-nummer: BE0687 463 546