Winterse stoofschotel met boerenkool

Ingrediënten:

  • 500 g runderstoofvlees
  • 2 wortels, in plakjes
  • 2 aardappelen, in blokjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 200 g boerenkool, fijngesneden
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper, zout en laurierblad naar smaak
DALL·E 2025-01-12 14.33.18 - A hearty winter stew with tender beef chunks, sliced carrots, potatoes, and vibrant green kale, served in a rustic bowl. The setting includes a wooden

Bereiding:

  1. Verhit de olijfolie in een stoofpan en bak het runderstoofvlees rondom bruin.
  2. Voeg de ui, knoflook, wortels en aardappelen toe en bak kort mee.
  3. Giet de runderbouillon erbij, voeg het laurierblad toe en laat het geheel 1,5 uur zachtjes stoven.
  4. Voeg de boerenkool toe en laat nog 30 minuten stoven. Breng op smaak met peper en zout.