Veggie Buddha bowl

Buddha bowls en poké bowls, je ziet ze tegenwoordig overal opduiken. Je kan er eindeloos mee blijven variëren. Je kan ze zowel vegetarisch maken als er vlees of vis aan toevoegen. Zo zal het nooit gaan vervelen. Deze buddha bowl is heel gezond en bevat veel seizoensgroenten. Ideaal om mee te nemen als lunch naar je werk!

Schermafbeelding 2022-06-24 om 11.51.51

Ingrediënten voor 4 personen:

  • ¼ rode kool
  • 1 avocado
  • 400 g kikkererwten
  • 150 g verse spinazie
  • 120 g quinoa
  • Gerookt paprikapoeder
  • Currykruiden
  • Peper & zout

 

Voor de dressing:

  • 2 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 el rietsuiker
  • 1 el sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • 1 el sesamolie
  • ½ tl chilivlokken

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 190°C terwijl je de dressing maakt: Schil en rasp de gember, pel en plet de knoflook, pel en snipper de rode ui en meng deze 3 ingrediënten samen. Doe er vervolgens de sojasaus, rijstazijn, sesamolie, rietsuiker en chilivlokken bij.
  • Maal de rode kool schoon en snij fijn. Meng de dressing onder de rode kool en zet in de koelkast.
  • Laat de kikkererwten goed uitlekken. Kruid ze met gerookt paprikapoeder, currypoeder, peper en zout. Leg ze op een bakblik en zet ze 25 minuten in de oven. Roer na een kwartiertje om.
  • Kook de quinoa.
  • Pel de avocado en snij het vruchtvlees in maantjes.
  • Spoel de spinazie.
  • Leg in elke bowl enkele lepels quinoa, wat rode koolsalade, een handje spinazie, enkele plakjes avocado en wat geroosterde kikkererwten. 

SMAKELIJK