Gezonde zelfgemaakte ijsjes

Mmmm, het frisse gevoel van een ijsje in de warme zomerzon, wie kan daar nu niet van genieten? Jammer genoeg zijn de meeste ijsjes rijk aan toegevoegde suikers, wat ze niet altijd even gezond maakt. In deze blog lezen jullie hoe je gemakkelijk zelf een gezond ijsje kan maken. Waarom zou je ook geen gebruik maken van al dat lekker fruit dat juli te bieden heeft? En wees nu eerlijk, een zomer zonder ijsjes is uiteindelijk geen zomer!

Benodigdheden:

Recept 1: Violetje

Ingrediënten: 

  • 100 g blauwe bessen 
  • 200 ml sinaasappelsap (zonder toegevoegde suikers)

Bereiding:

  • Blend alle ingrediënten samen in een blender tot een gladde massa.
  • Schenk vervolgens het mengsel in de vormpjes.
  • Als je het lekker vindt, kun je nog wat besjes in de ijsvormpjes doen.
  • Laat de ijsjes minimaal 8 uur uitharden in de diepvries.
Schermafbeelding 2022-06-24 om 11.30.30
Schermafbeelding 2022-06-24 om 11.31.59

Recept 2: One in a melon

Ingrediënten

  • 1 kiwi
  • 1 banaan
  • 1/3 watermeloen

Bereiding:

  • Blend de kiwi en banaan door elkaar in de blender.
  • Schenk dit in de ijsvormpjes en zet dit met een ijsstokje erin in de vriezer. Zo wordt het bovenste deel van het ijsje al hard en heb je een mooiere scheiding met de watermeloenlaag.
  • Blend de watermeloen en giet dit na 30 minuten in de ijsvormpjes.
  • Laat de ijsjes minimaal 8 uur uitharden in de diepvries.

Recept 3: Kiwi-framblijsjes

Ingrediënten

  • 2-3 kiwi’s
  • 1 banaan
  • 200 g frambozen
  • Scheutje ahornsiroop

Bereiding:

  • Blend de kiwi en een halve banaan. Doe deze mengeling al in de ijsvormpjes en zet ze een uur in de diepvries.
  • Meng daarna de andere halve banaan met de 200 g frambozen. Voeg een eetlepel ahornsiroop toe. Schep dit nu ook in de ijsvormpjes.
  • Laat de ijsjes minimaal 8 uur uitharden in de diepvries.
Schermafbeelding 2022-06-24 om 11.34.30