Recepten met peulvruchten

Hieronder twee recepten om een lekker tussendoortje te maken op basis van peulvruchten. Laat het smaken.

Kruidige geroosterde kikkererwten

Bereidingstijd: 5 minuten voorbereiding + 30 minuten in de oven
 Ingrediënten voor 5 porties 
  • 400 gram kikkererwten in pot of blik
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Sap van een halve limoen
  • ½ theelepel korianderpoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
Content IG deel 2 vierkant (35)
Bereiding 
  1. Bedek een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven vast voor op 200 °C. 
  2. Spoel de kikkererwten af, laat ze uitlekken en dep ze droog.
  3. Meng de kikkererwten met de olijfolie, het limoensap en de kruiden. Zorg ervoor dat de kikkererwten goed bedekt zijn door de kruiden. 
  4. Verspreid de kikkererwten over de bakplaat en bak ze in 30 minuten tot ze lekker knapperig zijn. Schep ze tussendoor een keertje om. 
  5. Laat ze eventueel nog 10 minuten in de oven nagaren, als ze nog niet knapperig genoeg zijn.

Je kunt deze gekruide kikkererwten tot 5 dagen bewaren in een afgesloten trommel.

Hummus

 Ingrediënten
  • 400 gram kikkererwten (1 blik - uitgelekt)
  • 1 teen knoflook
  • 3 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel komijn
  • 3-4 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout
Bereiding 
    1. Doe de kikkererwten, knoflook, tahin, citroensap, olijfolie en komijn in een mixer.  
    2. Voeg naar smaak een beetje peper en zout toe.
    3. Mix tot een gladde hummus. 
Content IG deel 2 vierkant (36)