Hieronder twee recepten om een lekker tussendoortje te maken op basis van peulvruchten. Laat het smaken.
Kruidige geroosterde kikkererwten
Bereidingstijd: 5 minuten voorbereiding + 30 minuten in de oven
Ingrediënten voor 5 porties
- 400 gram kikkererwten in pot of blik
- 1 eetlepel olijfolie
- Sap van een halve limoen
- ½ theelepel korianderpoeder
- ½ theelepel chilipoeder
- ½ theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel cayennepeper
Bereiding
- Bedek een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven vast voor op 200 °C.
- Spoel de kikkererwten af, laat ze uitlekken en dep ze droog.
- Meng de kikkererwten met de olijfolie, het limoensap en de kruiden. Zorg ervoor dat de kikkererwten goed bedekt zijn door de kruiden.
- Verspreid de kikkererwten over de bakplaat en bak ze in 30 minuten tot ze lekker knapperig zijn. Schep ze tussendoor een keertje om.
- Laat ze eventueel nog 10 minuten in de oven nagaren, als ze nog niet knapperig genoeg zijn.
Je kunt deze gekruide kikkererwten tot 5 dagen bewaren in een afgesloten trommel.
Hummus
Ingrediënten
- 400 gram kikkererwten (1 blik - uitgelekt)
- 1 teen knoflook
- 3 eetlepels tahin (sesampasta)
- 2 eetlepels citroensap
- 1 theelepel komijn
- 3-4 eetlepels olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
-
- Doe de kikkererwten, knoflook, tahin, citroensap, olijfolie en komijn in een mixer.
- Voeg naar smaak een beetje peper en zout toe.
- Mix tot een gladde hummus.