Inspiratie nodig voor een menu op Pasen? Hier vind je een eenvoudig, lekker én gezond menu.
Laat het smaken! ☺
Voorgerecht: Asperges op Vlaamse wijze
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten voor vier personen
- 12 asperges
- 3 eieren
- ½ bosje peterselie
- 30 ml geklaarde boter
- Nootmuskaat
- Peper
- Zout
Bereiding
- Kook de eieren hard.
- Schil de asperges en kook ze gaar.
- Pel de eieren en plet ze.
- Was de peterselie en snipper fijn. Doe ze bij de eieren. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
- Giet de geklaarde boter bij de eitjes en meng het goed door elkaar.
- Verdeel de asperges op vier borden en schep de geprakt eieren met de boter en peterselie in een brede strook op de uiteinden van de asperges.
Hoofdgerecht: Zalm met parelcouscous en groenten
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten voor vier personen
- 150 gr parelcouscous
- 1 broccoli, in roosjes
- 1 komkommer
- 250 gr kerstomaatjes
- 500 gr zalm, in moten
- 4 el Griekse yoghurt
- 1 citroen, het sap
- 1 teentje look, geperst
- Enkele blaadjes peterselie, fijngehakt
- Peper en zout
Bereiding
- Kook de parelcouscous gaar, giet af en spoel onder koud water.
- Snijd de broccoli in roosjes en kook ze beetgaar.
- Snijd de komkommer in blokjes, de kerstomaatjes in vieren en hak de peterselie fijn.
- Bak de stukken zalm in een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Meng alle ingrediënten voor de yoghurtdressing: 4 eetlepels Griekse yoghurt, het sap van 1 citroen, 1 teentje look, enkele blaadjes peterselie, peper en zout.
- Dresseer op de borden.
Dessert: Rabarber Clafoutis
Bereidingstijd:
15 minuten + 20 minuten in de oven
Ingrediënten voor vier personen
- 4 eieren
- 100 g plattekaas
- 2 stengels rabarber
- 2 vanillestokjes
- 2 handjes geschaafde amandelen
- 3 el intensieve zoetstof
Bereiding
- Verwarm de oven op 180 °C.
- Rooster de amandelen enkele minuten in een droog pannetje (= zonder vetstof) tot ze net beginnen te verkleuren.
- Was en snij de rabarber in dunne plakjes. Vermeng deze met 2 eetlepels zoetstof.
- Verdeel de rabarberplakjes in de ovenschaal.
- Klop de eieren los met de platte kaas en voeg 1 eetlepel zoetstof toe.
- Snij de vanillestokjes in de lengte door en schraap de zaadjes er zorgvuldig uit. Meng ze onder het eiermengsel.
- Schenk het eiermengsel in ovenbestendige schaaltjes en strooi er de amandelschilfers over.
- Plaats 20 minuten in de oven.