Ingrediënten
- 600 g spinazie
- 1 (butternut)pompoen, optioneel diepvries
- 1 el olijfolie
- 600 g wortelen
- 3 teentjes knoflook
- 1 knolselder
- 1 bouillonblokje
- 150 g Parmezaanse kaas
- 200 g Ricotta
- Olijfolie
- 1 tl Nootmuskaat
- 1 el Verse tijm
- Snufje peper
Bereiding
1) Kook de spinazie plat en laat dit goed uitlekken. Kruid de spinazie vervolgens met 1 tl nootmuskaat en een beetje peper. Mix nu samen met de Ricotta tot één geheel. Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de pompoen in kleine blokjes ter grootte van een duim. Schil de wortelen en snij deze in gelijke stukken ten opzichte van de pompoen. Pel 3 teentjes knoflook en leg deze op een bakplaat samen met de pompoen en wortel stukjes.
2) Besprenkel de bakplaat met wat olijfolie, oregano en peper. Plaats in de oven voor ongeveer 25 minuten totdat de pompoen en wortelen gaar zijn. Dit kan je testen door met een mes in de stukjes pompoen en wortelen te prikken, indien dit gemakkelijk gaat, zijn de groenten gaar. groenten zijn gaar.
3) Schep de inhoud van de bakplaat over naar een kom en mix dit tot een homogene pasta.
4) Schil de knolselder en snij deze in dunne plakken. Breng wat water met 1 bouillonblokje aan de kook en kook vervolgens de plakken knolselder 4 à 5 min. Leg ze opzij.
5) Verlaag de oventemperatuur tot 180°C en zet de grillfunctie aan. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en leg er een laag knolselder in. Schep er nu een laag spinazie-Ricotta mengsel over, vervolgens een laag van de wortel-pompoen pasta. Herhaal deze volgorde en eindig met de wortel-pompoen pasta, strooi tot slot geraspte Parmezaanse kaas over de ovenschaal. Plaats in de oven voor ongeveer 15 min totdat de bovenkant goudbruin oogt.
Info: Goed voor ongeveer 8 porties → Te bereiden in 60 min.