Ijsthee

Water... het kan op den duur misschien wat saai worden. Daarom is het eens een goed idee om op een warme zomerdag zelfgemaakte ijsthee te maken. Je krijgt meteen een vakantiegevoel! Door het zelf te maken kan je enorm veel experimenteren met de smaken en ze dan aanpassen naar wat je zelf het liefst hebt. Als ijsblokjes kan je diepvriesfruit (of ingevroren druiven) gebruiken, ze houden de ijsthee lekker koud en bovendien heb je nog een portie fruit binnen ook! 

Benodigdheden:

  • Thee (Een klein overzicht, vind je hieronder)
  • Vlierbloesemsap (zonder suiker)
  • Citroensap en/of limoensap
  • Gimber (optioneel, dit past niet bij elke ice tea)
  • Diepvriesfruit
  • Verse citroenen, limoenen of sinaasappelen
Schermafbeelding 2022-04-30 om 14.34.18

Recept:

  • Kook water in een waterkoker en laat het een halfuur afkoelen (in de waterkoker!).
  • Doe de losse thee of de theezakjes in een glazen kan (je hebt het dubbel nodig van wat je normaal gebruikt).
  • Giet het warme water uit de waterkoker over de thee in de glazen kan.
  • Laat de thee afkoelen.
  • Als het goed afgekoeld is, mag je de theezakjes of de losse thee eruit halen.
  • Doe nu limoensap, citroensap en vlierbloesemsap in naar eigen smaak (hier kan je een paar keer mee experimenteren).
  • Snijd de citroenen, limoenen en/of sinaasappels in schijfjes en doe ze in de thee.
  • Doe er diepvriesfruit in net voor het opdienen ter vervanging van ijsblokjes.
  • Laat het je smaken!

Welke thee?

Alle thee kan eigenlijk gebruikt worden om ice tea van te maken. Hieronder kan je een lijst vinden met mijn persoonlijke voorkeursthee. 

  • Simon Lévelt: Hemels Fruit
  • Simon Lévelt: Tropical Fruit
  • Lipton: cold infuse elderflower – rose
  • Lipton: intense mint
  • Biobox: smootea

In de zomerperiode, kan je van verschillende merken ook zakjes thee vinden die je in koud water kan oplossen.