Elke persoon is anders dus elke persoon heeft een andere voedingsaanpak nodig. In het algemeen spreekt men over gemiddelden. Maar bijna niemand past in die 'gemiddelden'. Misschien beweeg jij wel meer/minder dan gemiddeld, heb je medische verwikkelingen, totaal andere voedingsgewoonten,... Daarom werk ik op maat met een gepersonaliseerd dieetplan. Zo werken we stap voor stap toe naar gezondere eet- en leefgewoonten.

Afvallen op basis van gezonde voeding verloopt bij mij in drie soorten consultaties:

Eerste consultatie (60 min)

Tijdens dit eerste gesprek worden er eerst verschillende zaken overlopen: je verwachtingen, medische klachten, doorverwijzing, allergieën, ... Daarna wordt er een beeld van je voedingsgewoonten en voedingstoestand gemaakt.

Het gewicht en de lengte worden gemeten alsook je volledige lichaamssamenstelling waaronder vet- en spiermassa. Dit zal gebeuren door middel van een BIA/BIVA-toestel (meer info vind je hier).

Aan de hand van al deze gegevens wordt er een gepersonaliseerd voedingsschema gemaakt dat ik tijdens het tweede gesprek zal overlopen (meestal de week erna).

Op het einde van het gesprek zullen er enkele werkpunten meegegeven worden dewelke het tweede consult besproken zullen worden.

Tweede consultatie (30 min)

Tegen het tweede gesprek heb ik een volledig gepersonaliseerd voedingsschema voor je klaarliggen. Dit overlopen we dan samen. Extra informatie en aandachtspunten worden meegegeven.

Tijdens dit gesprek worden ook de werkpunten van vorige afspraak overlopen en worden de positieve en knelpunten besproken.

Vervolgconsulten (20-25 min)

Tijdens de opvolggesprekken word je telkens weer gewogen. Een volledige lichaamssamenstelling wordt niet elke opvolging gedaan. Het aantal metingen beslissen we samen.

Opnieuw worden de plus-en knelpunten besproken van het schema.

Deze gesprekken zijn bedoeld om verdere tips en informatie mee te geven alsook om je bijkomende vragen te beantwoorden. Er zal verder gecoacht worden om je vooropgestelde doelen te behalen.

Vervolgconsulten zijn van belang om resultaat te behalen én te behouden.