Equilibre3 logo baseline kleur

In februari 2019 heb ik er voor gekozen om samen te werken met Equilibre3 en 'EQ3 mentor' te worden. Dit omdat EQ3 niet zomaar producten aanbiedt, maar producten die het gezond en evenwichtig vermageren ondersteunen. Gedachten waar ik volledig achter sta. 

De concrete doelstellingen van EQ3 zijn:

  • Een kordate en verantwoorde aanpak naar een gezond(er) gewicht
  • Gezondheidswinst boeken
  • Stapsgewijs naar blijvende gezonde eet-, en actieve leefgewoonten werken

EQ3 producten zijn volwaardige en lekkere vervangmaaltijden. Het zijn verantwoorde dieet-ondersteunende hulpmiddelen, om dagelijkse keuze- en portiestress te vermijden. Ze vervangen tijdelijk of gedeeltelijk de gewone voeding in het dagmenu. Ze bieden tijd en ruimte om gezonde maaltijden te leren samenstellen en bereiden. Van EQ3 vervangmaaltijden evolueert men naar 3 zelf samengestelde maaltijden, aangepast aan persoonlijke noden.

EQ3 in de praktijk

Het EQ3 Programma is GEEN proteïnedieet of eenvoudige maaltijdvervanger. De EQ3 producten zijn zo samengesteld dat ze je totale lichaamssamenstelling onder handen nemen. Ook dit gebeurt op maat van jouw wensen/gewoonten/noden. Het EQ3 programma wordt, meestal - niet altijd, vooraf gegaan door een intensieve startkuur van 2 dagen waarin je alleen gebruik maakt van EQ3 producten. Na deze twee dagen kan een schema 1 tot 3 EQ3 producten per dag bevatten. Het schema zal er voor iedereen anders uitzien al naar gelang het doel. We werken uiteindelijk toe om via 1 tot 3 maaltijdvervangers over te schakelen naar een gezonde voeding met drie "normale" maaltijden.

Evenwichtig vermageren

Op basis van de EQ3 producten ga je correct/evenwichtig vermageren: je spiermassa wordt optimaal gehouden en vetmassa zal verminderen. We zullen naar gezondere eet-, beweeg, en leefgewoonten toe werken.

EQ3 gamma

EQ3 bevat verschillende soorten shakes, repen, pannenkoeken, wraps, ... Voor elk wat wils. Bekijk hun hele gamma 'hier'.

Opvolging

Een strikte opvolging door een erkend diëtiste is nodig om alles goed op te volgen. Het is ook wetenschappelijk bewezen dat wanneer men zich goed laat opvolgen, de doelen beter behaald worden. Ook tijdens deze consultaties wordt er steeds gemeten ("meten is weten"): gewicht, buikomtrek en lichaamssamenstelling door middel van een 'BIVA-toestel'.

Extra

Wil je graag meer informatie over Equilibre3? Bekijk dan zeker hun 'site' of "like" hun 'facebookpagina'.