Veggie paella

Een zomer zonder paëlla is geen zomer, daarom is er hier een gezonde en vegetarische variant ervan. De vele groentjes zorgen ervoor dat dit eerder een lichte maaltijd is. Mensen hebben vaak iets minder nood aan echt zware maaltijden in de zomer, dus daarom is deze maaltijd echt een aanrader! Het smaakt nog beter als je hem buiten bij kaarslicht zou kunnen opeten 😉

Schermafbeelding 2022-06-24 om 11.42.54

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 200 g paella rijst (of risottorijst)
  • 200 g erwtjes
  • 150 g wortel
  • 2 paprika’s
  • 250 g cherrytomaten
  • Snufje gerookt paprikapoeder
  • 200 ml gezeefde tomaten
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 citroen
  • Verse peterselie
  • Olijfolie 

Bereiding

  • Hak de ui en knoflook fijn en bak even in een pan. Snijd de wortel en paprika in kleine stukjes. Voeg eerst de wortel toe aan de pan en na een paar minuten de paprika.
  • Roer de rijst door deze groenten, voeg paprikapoeder en gezeefde tomaten toe. Roer goed.
  • Giet de warme groentebouillon bij de paëlla, samen met de rijst. Kook de rijst al roerend gaar (ongeveer 20 min.)
  • Voeg op het einde de erwtjes toe.
  • Snijd de tomaatjes in stukjes en voeg op het einde toe. Halveer de citroen en besprenkel en garneer de paëlla ermee. Bestrooi voor het serveren met wat verse peterselie.

SMAKELIJK