Spruitenovenschotel met gehakt

Het nieuwe jaar gezond instappen: zo doe je het! Geen inspiratie voor een gezond gerechtje in deze maanden? Ga nog eens aan de slag met de seizoensgroenten en maak deze lekkere spruitenovenschotel met gehakt.

Ingrediënten voor twee personen

  • 400 gram spruiten
  • 250 gram rundsgehakt
  • 300 gram voorgekookte aardappelschijfjes(kan je ook zelf maken)
  • 1 ui
  • 200 ml halfvolle melk
  • Maizena express
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl kerriepoeder
  • Nootmuskaat
  • Zout en peper
  • Handje geraspte magere kaas

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak de spruiten schoon en snij ze door de helft. Snipper de ui en de knoflook.
  3. Doe wat olie in een pan en bak de aardappelschijfjes even aan totdat ze lichtbruin zijn (circa 5-8 min). Haal de aardappelschijfjes daarna uit de pan en hou ze apart.
  4. Bak nu het gehakt rul. Voeg daarna je ui en knoflook toe en bak dit even mee. Als dit klaar is zet je ook dit even aan de kant.
  5. Nu is het tijd om de spruiten te bakken. Doe wederom wat olie in de pan en roerbak de spruitjes een minuut of 5, samen met wat zout, peper en de kerriepoeder. Na 5 minuten doe je wat water erbij en stoof je de spruitjes nog 5 minuten door totdat ze lekker gaar zijn (ze mogen nog een beetje een ‘bite’ hebben).
  6. Maak een lichte bechamel. Dit doe je door de melk te koken en hier maizena aan toe te voegen. Kruid het met nootmuskaat, peper en zout.
  7. Als de bechamelsaus klaar is, kunnen we beginnen met het opbouwen van het gerecht in de ovenschaal. Begin met de helft van de aardappelschijfjes, dan het gehakt, dan de spruiten en daarna de andere helft van de aardappelschijfjes.
  8. Verdeel de bechamelsaus over de schotel. Maak het geheel af met geraspte kaas en schuif de spruitenovenschotel met gehakt gedurende 20 minuten in de oven.

(https://www.lekkerensimpel.com/)