Recept ‘havermout- banaanpannenkoeken’

Pannenkoeken... Altijd wel eens lekker. Als ontbijt maar ook als lunch of avondmaaltijd. Zelfs tussendoor. Hieronder een gezonder alternatief voor de 'gewone' pannenkoeken. Zijn gewone pannenkoeken ongezond? Neen hoor! Deze havermout- banaanpannenkoeken bevatten wel wat meer vezels (door de havermout ipv witte bloem) en hier wordt banaan als zoetstof gebruikt (waardoor ze voedzamer zijn en sneller vullen dan gewone pannenkoeken). Eet jij liever een "gewone" pannenkoek, dat kan zeker. Maak ze dan eventueel zonder suiker. Je doet er toch meestal nog een topping op.

IMG_3008

Benodigdheden:

Voor ongeveer 5 pannenkoekjes (ik maak ze steeds wat kleiner. Presenteert mooi.)

1 banaan

1 ei

100 ml halfvolle melk (of plantaardig alternatief)

75g havermout

(eventueel één appel als topping met wat kaneel en honing/agavesiroop)

Stappenplan:

  1. Mix de havermout fijn (=havermeel)
  2. Snij de banaan in stukken
  3. Doe het havermeel, samen met de stukken banaan, het ei en de halfvolle melk (of plantaardig alternatief) in een kom
  4. Prak alles onder elkaar of ga er even met de mixer door
  5. Pak een antikleef pan en bak de pannenkoekjes gaar
  6. Eventueel: snij een appel, doe er wat kaneel op en plaats deze voor een 20-tal minuutjes in een voorverwarmde oven van 180 graden
  7. Plaats de pannenkoekjes op een bord, doe er de appeltjes met wat honing of agavesiroop op en smakelijk!
F2B4D979-D8C0-4AC2-984C-EE6DAA450CDF

Je kan met de "topping" doen wat je wil: plaats er ander fruit op, eventueel wat yoghurt/skyr/platte kaas, enz.

 

IMG_4563
IMG_3302