Pompoensoep met paprika

Bij deze koude temperaturen verlangen we eerder naar iets warm. En wat is er beter dan een lekkere tas soep? Groentesoep bevat veel vitaminen, mineralen en vezels en weinig energie. Heel gezond dus!

Recept voor 4 personen:

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • Een halve pompoen: er bestaan verschillende soorten pompoenen. Kies diegene die jij het lekkerste vindt!
  • Eén rode paprika: in dit recept worden er puntpaprika’s gebruikt
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1,5 el olie
  • 0,5 el ras el hanout
  • Een half blokje vetarme groentebouillon (max. 1 blokje per liter)
  • 0,5 l water. Dit kan ook meer zijn, afhankelijk van hoe jij graag soep eet. Liever geen te dikke soep? Gebruik dan eerder 1l water.
  • Pompoenpitten

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180 °C.
  2. Pel de ui en snij in grove stukken.
  3. Snij de pompoen in twee en verwijder de zaadlijsten. Verwijder de schil (bij butternut pompoen is dit niet nodig) en snij het vruchtvlees in stukken. Je kan de pompoen ook uithollen en er achteraf een (eng) gezicht uit snijden.
  4. Was de paprika en snij ze in stukken.
  5. Verdeel de groenten over een bakplaat. Pel het knoflookteentje en leg het bij de groenten.
  6. Meng de olie en de ras el hanoutkruiden door de groenten.
  7. Bak de groenten 30 minuten in de oven.
  8. Doe de gebakken groenten in een grote pan. Giet er het water en het bouillonblokje op.
  9. Laat het geheel doorkoken en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
  10. Schenk de soep in kommetjes en werk af met enkele pompoenpitten.

Smakelijk!

pompoensoep foto