Paasmenu

Inspiratie nodig voor een menu op Pasen? Hier vind je een eenvoudig, lekker én gezond menu. 

Laat het smaken! ☺ 

Voorgerecht: Asperges op Vlaamse wijze

Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten voor vier personen
  • 12 asperges
  • 3 eieren
  • ½ bosje peterselie
  • 30 ml geklaarde boter
  • Nootmuskaat
  • Peper
  • Zout
Schermafbeelding 2022-04-02 om 14.27.47
Bereiding 
  1. Kook de eieren hard.
  2. Schil de asperges en kook ze gaar.
  3. Pel de eieren en plet ze.
  4. Was de peterselie en snipper fijn. Doe ze bij de eieren. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  5. Giet de geklaarde boter bij de eitjes en meng het goed door elkaar.
  6. Verdeel de asperges op vier borden en schep de geprakt eieren met de boter en peterselie in een brede strook op de uiteinden van de asperges. 

Hoofdgerecht: Zalm met parelcouscous en groenten

Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten voor vier personen
  • 150 gr parelcouscous
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 1 komkommer
  • 250 gr kerstomaatjes
  • 500 gr zalm, in moten
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 citroen, het sap
  • 1 teentje look, geperst
  • Enkele blaadjes peterselie, fijngehakt
  • Peper en zout
Schermafbeelding 2022-04-02 om 14.29.54
 Bereiding
  1. Kook de parelcouscous gaar, giet af en spoel onder koud water.
  2. Snijd de broccoli in roosjes en kook ze beetgaar. 
  3. Snijd de komkommer in blokjes, de kerstomaatjes in vieren en hak de peterselie fijn.
  4. Bak de stukken zalm in een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout. 
  5. Meng alle ingrediënten voor de yoghurtdressing: 4 eetlepels Griekse yoghurt, het sap van 1 citroen, 1 teentje look, enkele blaadjes peterselie, peper en zout.
  6. Dresseer op de borden. 

Dessert: Rabarber Clafoutis

Bereidingstijd:

15 minuten + 20 minuten in de oven

Ingrediënten voor vier personen
  • 4 eieren
  • 100 g plattekaas
  • 2 stengels rabarber
  • 2 vanillestokjes
  • 2 handjes geschaafde amandelen
  • 3 el intensieve zoetstof 
Bereiding
Schermafbeelding 2022-04-02 om 14.32.29
  1. Verwarm de oven op 180 °C.
  2. Rooster de amandelen enkele minuten in een droog pannetje (= zonder vetstof) tot ze net beginnen te verkleuren.
  3. Was en snij de rabarber in dunne plakjes. Vermeng deze met 2 eetlepels zoetstof.
  4. Verdeel de rabarberplakjes in de ovenschaal. 
  5. Klop de eieren los met de platte kaas en voeg 1 eetlepel zoetstof toe.
  6. Snij de vanillestokjes in de lengte door en schraap de zaadjes er zorgvuldig uit. Meng ze onder het eiermengsel.
  7. Schenk het eiermengsel in ovenbestendige schaaltjes en strooi er de amandelschilfers over.
  8. Plaats 20 minuten in de oven.